Indien deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven, klik dan hier voor de online versie.  
Collectieve Beveiliging Amsterdam
Datum 28 juni 2019
Beste deelnemer,

De veiligheid op de bedrijventerreinen is belangrijk, met name op de tijdstippen dat u niet in het bedrijf aanwezig bent. Als deelnemer levert u een grote bijdrage aan de veiligheid van en rondom uw pand. Doordat u deelnemer bent, kunnen wij de collectieve beveiliging uitvoeren en met succes! Het aantal bedrijfsinbraken bij deelnemers is laag en onlangs wist een surveillant een kraak te voorkomen.

Naast de beveiliging van uw pand, het terrein en de openbare ruimte is ook de beveiliging van uw netwerk belangrijk. Wat doet u om cybercrime te voorkomen? Ook daar kunnen wij u, met onze partner G4S, een aanbod voor doen. Verder leest u hoe wij de kwaliteit van de geleverde diensten controleren, zoeken wij aanvulling op ons bestuur en wordt in Amsterdam Noord gestart met Excellent Cameratoezicht waarvan wij hopen dat dit ook uitgerold wordt in andere stadsdelen. 
Cybercrime: heeft u iets te vrezen?Van alle bedrijven ziet 67,7% cybercrime slechts als ‘een beetje bedreigend’. Volgens 17,6% van de ondervraagde bedrijven is er zelfs geen vuiltje aan de lucht. De investeringsbereidheid in security is dan ook beperkt. Een ruime meerderheid (69,4%) gaat ervan uit dat het securitybudget het komende jaar gelijk blijft.

“Door de digitalisering is er voor cybercriminelen bij élk bedrijf wel iets te halen, zoals klantgegevens en intellectueel eigendom. Veel ondernemers lijken dat te vergeten”, zegt Roelof Meijer, directeur van SIDN dat in Nederland toeziet op het .nl-domein. “Ook bedrijven zonder webshop of online dienstverlening zijn een interessante en vaak makkelijke prooi. Daar moeten ondernemers zich bewuster van worden. Online security zou een centraal onderdeel moeten zijn van iedere onderneming.”

De G4S Cybercheck!
De security scanner van de G4S Cyberdesk scant het netwerkverkeer 14 dagen lang, 24 uur per dag op malware en datalek dreigingen. Na deze 2 weken ontvangt u een testrapport met een overzicht van de meldingen inclusief advies. Deze trail kost eenmalig € 199.- inclusief installatie en rapportage. 

Na het ontvangen van het testrapport kunt u beslissen om over te gaan op een abonnement. U zit hier niet automatisch aan vast, de kosten van een abonnement zijn vanaf € 69,- per maand. Voor meer informatie, klik hier

Excellent cameratoezicht
 
Om verdachten van misdrijven snel op te kunnen sporen en te kunnen vervolgen, zijn camerabeelden van groot belang. Helaas kan meer dan 50% van de camerabeelden niet gebruikt worden vanwege de slechte kwaliteit. Het project excellent cameratoezicht is opgestart om dat te verbeteren. Iedere gemeente / stadsdeel kan zich opgeven bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voor dit project. Ondernemers met een camerasysteem ontvangen dan gratis een scan waarbij onder andere gekeken wordt naar beeldkwaliteit, positie van de camera ('s) en de opslag. 

In Amsterdam wordt gestart in Noord. Zodra dit project ook start in een van de gebieden waar wij actief zijn informeren wij u!
Wordt u ons nieuwe bestuurslid?
  - Vindt u de veiligheid op de bedrijventerreinen ook zo belangrijk?
- Wilt u actief meedenken met de andere bestuursleden?
- Heeft u punten die u graag verbeterd zou willen zien?
- Heeft u tijd om 6 keer per jaar te vergaderen?

Wij nodigen u uit om mee te denken binnen het bestuur! Graag komen wij in contact met ondernemers die hier actief een rol in willen vervullen. Als u meer wilt weten, dan horen wij dat graag. U kunt een email sturen naar info@collectievebeveiliging.eu of telefonisch contact opnemen met de directeur Debora Lenten op 06-15406098.
Surveillant voorkomt kraak van een pand aan de Naritaweg
 
Op 20 maart krijgt een surveillant van de collectieve beveiliging een inbraakmelding bij een pand aan de Naritaweg. In drie minuten is de surveillant ter plaatse op het adres in Westpoort. De surveillant ziet gelijk dat er mensen in het pand zijn, ziet op de grond een koevoet liggen en constateert dat de achterdeur geforceerd is. Hierop gaat de surveillant naar binnen en spreekt de mensen aan. Deze reageren erg zenuwachtig waarop de surveillant de inschatting maakt dat hij hier te maken heeft met personen die geen toegang horen te hebben tot het pand. De surveillant drukt de noodknop in en krijgt gelijk verbinding met de meldkamer en de politie wordt ingeschakeld. De politie komt binnen enkele minuten ter plaatse en ondertussen informeert de meldkamer de eigenaar van het pand. De politie zet de krakers uit het pand en de surveillant vervolgt zijn werkzaamheden voor het collectief.

Door adequaat handelen van de surveillant en goede samenwerking met de politie is een kraak van een pand voorkomen tot blijdschap van de politie en de pandeigenaar!

Heeft u ook een leegstaand pand en wilt u dat wij dat voor u in de gaten houden? Dit is vanzelfsprekend mogelijk, stuur een email naar info@collectievebeveiliging.eu
Collectieve beveiliging in beeld
Controle op KPI's Belangenbehartiging Rake inbraken
De stichting controleert de kwaliteit van de geleverde diensten door G4S. Elke maand maken wij een overzicht van de gerealiseerde KPI's die wij bespreken met G4S. 

Doel is om continue de kwaliteit te monitoren en waar nodig aanpassingen doen om de veiligheid te verbeteren!
Wij behartigen graag de belangen van onze deelnemers, bijvoorbeeld door als intermediair op te treden als er een onduidelijkheid over de uitvoering van de dienstverlening door G4S, maar ook door in gesprek te gaan met de gemeente over punten die spelen en invloed hebben op de veiligheid. Helaas heeft er in het eerste kwartaal van 2019 1 inbraak plaatsgevonden bij een deelnemer.

Met de zomerperiode in aantocht vragen wij u te letten op het sluiten van ramen en deuren en het voorkomen van op- en inklimmogelijkheden.

Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:  
Mazars
 
Bekijk online | Contact | Afmelden | Website

Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam | Postbus 19406 | 1000 GK Amsterdam
Telefoon 06-15406098 | E-mail info@collectievebeveiliging.eu