Indien deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven, klik dan hier voor de online versie.  
Collectieve Beveiliging Amsterdam
Datum 19 juni 2017
Beste ondernemer,
 
De eerste helft van 2017 zit er alweer bijna op en de zomervakanties staan voor de deur. In deze nieuwsbrief leest u wat er in de eerste 5 maanden is waargenomen door de collectieve surveillance, stelt de nieuwe wijkagente van Diemen zich aan u voor, laten wij u zien hoe de surveillancevoertuigen eruit gaan zien en herhalen wij de oproep om uw camera's aan te melden. 

Wij wensen u een mooie zonnige en veilige zomer!
Nieuwe wijkagent Diemen
 
Mijn naam is Giovanna Massala, 49 jaar oud en ik ben sinds 1 januari 2017 voor twee jaar de waarnemend wijkagent van Diemen-Industrie / Buitengebied.

In september 2006 kwam ik voor het eerst op het mooie wijkteam Diemen/Ouder-Amstel, waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier werk. Het werk van een wijkagent is mij niet onbekend: een aantal jaren geleden was ik waarnemend wijkagent in Ouderkerk aan de Amstel. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en ik ben blij dat ik deze functie de komende twee jaar mag vervullen!

Mensen uit mijn wijk kunnen mij bereiken via het telefoonnummer 0900-8844. Als ik een dag niet aanwezig ben, dan maken mijn collega’s van de telefooncentrale een terugbelverzoek. Dan neem ik contact op zodra ik weer aan het werk ben.

Diemen Industrie / Buitengebied is het industrie- en kantorengebied van Diemen gelegen aan de zuidoostkant van het dorp Diemen en het metrostation Diemen-Zuid.

In Diemen Industrie zijn voornamelijk bedrijven te vinden en wel in de gebieden Sniep, Stammerdijk en Verrijn Stuart. Naast industrie zijn er ook veel kantoren in het Bergwijkpark. Tevens is in het Bergwijkpark de Hogeschool INHOLLAND gevestigd, die leerlingen uit de wijde omgeving van Diemen trekt. Tevens is daar natuurlijk ook de Campus met de studentenwoningen. Daarnaast is er ook veel groen in het gebied. Denk hierbij aan het Diemerbos, Penbos, recreatiegebied Overdiemen en de Diemer Vijfhoek. Op het station Diemen-Zuid, trein en metro, is het met name in de spitsuren een drukte van belang. Dit geldt ook voor het metrostation Verrijn Stuartweg. Met de nieuwe woonwijken op de Sniep zijn er veel bewoners bij gekomen en denk natuurlijk aan het Holland Park, alwaar nu druk gebouwd wordt.
Collectieve beveiliging in beeld
Graag geven wij u inzicht in wat wij vanuit de collectieve beveiliging voor u doen en constateren. Een aantal constateringen over de inzet in de periode van 1 januari tot en met 31 mei:
- op verzoek van de politie extra aandacht voor bepaalde locaties rond de viering van Koningsdag
- 2 daadwerkelijke inbraken bij deelnemers
- 745 alarmopvolgingen bij deelnemers, waarvan 654 binnen de collectieve tijden
- Van de 654 alarmopvolgingen was G4S bij 651 alarmmeldingen binnen de overeengekomen aanrijtijd aanwezig bij het pand van de deelnemer 
- er zijn vele constateringen in de openbare ruimte gedaan zoals 302 verdachte voertuigen, 88 keer graffiti en 259 defecte lantaarnpalen

Daarnaast zijn wij bezig om te kijken of we de werkzaamheden van het collectief beter in beeld kunnen brengen voor u als deelnemer. Wij denken erover een app te gaan gebruiken en zijn benieuwd of u daar behoefte aan heeft. 
Collectieve voertuigen van blauw naar wit
 
 G4S rijdt al sinds jaar en dag in blauwe
 surveillancevoertuigen waarmee zij ook de
 collectieve beveiliging uitvoeren. In de komende
 periode worden de blauwe auto's in het wagenpark
 vervangen door witte auto's. Het kan dus zijn dat u
 in plaats van blauwe auto's, binnenkort witte G4S
 auto's met de magneetplaten van de collectieve
 beveiliging tegenkomt.

 In de foto hiernaast ziet u zowel het blauwe als het
 witte surveillancevoertuig. 
Heeft u uw camera's al aangemeld?
 
Veel ondernemers hebben camera's waarbij zij regelmatig een klein deel zicht hebben op de openbare weg. Voor de politie is het belangrijk om inzicht te krijgen in waar camera's hangen, welk gebied die camera's in beeld hebben en wie zij kunnen benaderen voor het opvragen van de beelden. 

Met het project "Camera in beeld" wordt een digitale kaart gemaakt waarop je kunt zien waar camera's hangen, of er opnames gemaakt worden, hoe lang deze bewaard blijven enzovoorts. Op het moment dat er een onderzoek loopt, kan een politiemedewerker voor een onderzoek even op Camera in Beeld kijken en ziet in één oogopslag welke camera's zicht hebben op de openbare weg en mogelijk iets geregistreerd hebben bij een incident.  

U zou de politie helpen door, als u een of meerdere camera's heeft, deze aan te melden. Dit kan via deze link, helemaal onderaan de pagina vindt u het formulier. Alvast bedankt, samen maken we de bedrijventerreinen veiliger!
Contact met de stichting
 
 - Twitter: Blijf ook op de hoogte en deel uw
 ervaringen viaTwitter: @CBAmsterdam

 - Website: Kijk op onze website
 www.collectievebeveiliging.eu om meer
 informatie te vinden over het collectief en
 wat wij voor deelnemers kunnen betekenen

 - Telefonisch: Bel ons als u vragen heeft.
 Dat kan door contact op te nemen met
 onze directeur, mevrouw Lenten op 06-
 15406098

 - Per email: Door een mail te sturen naar
 debora.lenten@veiligeramsterdam.nl

Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:  
Mazars
 
Bekijk online | Contact | Afmelden | Website

Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam | Postbus 19406 | 1000 GK Amsterdam
Telefoon 06-15406098 | E-mail info@collectievebeveiliging.eu