Indien deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven, klik dan hier voor de online versie.  
Collectieve Beveiliging Amsterdam
Datum 23 december 2016
Beste ondernemer,
 
Het eind van het jaar 2016 is in zicht en als het goed is heeft u al volop plannen gemaakt voor uw bedrijf in 2017. Wij willen u, met deze special over safety en security, meenemen in wat er technisch allemaal mogelijk is en welke ontwikkelingen er zijn. Ook leest u meer over de samenwerking tussen de politie, stichting en G4S.

Tot slot wensen wij u en uw naasten fijne feestdagen en een gezond en succevol 2017 toe!

Meet and greet
 
Op 19 oktober is er een "Meet and greet" georganiseerd door de SCBA, politie en G4S. Het doel van de bijeenkomst was enerzijds zoals de titel zegt elkaar ontmoeten, anderzijds te leren uit de praktijk en te kijken wat er beter kan. In de bijeenkomst gaf het zakkenrollersteam een presentatie, is er een toelichting gegeven op ondermijning en was er een interactief gedeelte. 

Zoals u kunt zien is de bijeenkomst goed bezocht en waren alle partijen ruim vertegenwoordigd. Een leerzame middag met als uitkomst een aantal verbeterpunten waaraan in 2017 gezamenlijk gewerkt zal gaan worden!
Nieuw meldkamer platform, veel voordelen voor u
Op 2 november is G4S overgegaan op het nieuwe meldkamer platform Facman 2.0. Als u deelnemer collectief bent en uw meldkamer ondergebracht heeft bij G4S kunt u hiervan gebruik maken. Een handig platform dat u een aantal voordelen biedt.
 
Zonder tussenkomst van een centralist kunt u nu zelf:
  • Status alarm(systeem) opvragen
  • Bij alarm een melding ontvangen op uw telefoon
  • Alarmen annuleren
  • Overwerk instellen
  • In/uit test plaatsen van het systeem
  • Contactlijst instellen
  • Afwezigheid plannen
  • Logboek historie bekijken
Een mooie stap voorwaarts waardoor u meer inzicht krijgt en gemakkelijk zelf wijzigingen kunt aanbrengen.
Camera's in beeld
 
Al jaren bestaat binnen politie Nederland de behoefte om onze "extra ogen", oftewel de beveiligingscamera's, hangen ten behoeve van het opsporingsproces. Door de toename van camera's binnen onze maatschappij is deze behoefte steeds sterker geworden. 

Camera in beeld is een digitale kaart waarop je kunt zien waar camera's hangen. Een collega kijkt voor een onderzoek even op Camera in Beeld en ziet in één oogopslag welke camera's zicht hebben op de openbare weg en mogelijk iets geregistreerd hebben bij een incident.  

Hoe meer burgers en ondernemers hun camera's aanmelden, hoe effectiever de politie kan werken. De volgende informatie staat in het systeem: waar de camera hangt, of er wel/geen opnames gemaakt worden en wat de bewaartermijn is, contactgegevens van de eigenaar en een zichtveldfoto zoddat bekend is welk gebied de camera waarneemt. 

Wij willen u vragen om, als u een of meerdere camera's heeft, deze aan te melden. Dit kan via deze link, helemaal onderaan de pagina vindt u het formulier.
Videoverificatie: een nieuwe aanvullende dienst
Bedrijven voelen steeds meer de behoefte en de noodzaak om beveiliging innovatiever en efficiënter te organiseren. Tegelijkertijd zijn bedrijven steeds meer op zoek naar goedkopere oplossingen. Op die gebieden biedt videoverificatie uitkomst.
 
Op het moment dat er een alarmmelding gegenereerd wordt, haalt G4S Alarmcentrale online de camerabeelden op en verifieert vervolgens het alarm. Is er een deur open gewaaid of is er een daadwerkelijke inbraak? Door dit zeker te weten worden loos alarmen uitgesloten en onnodige kosten voor bijvoorbeeld alarmopvolging voorkomen. Ook het uitvoeren van preventieve controlerondes in en/of rond uw pand wordt door middel van videoverificatie mogelijk.
 
Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op met de stichting of kijk op onze website voor het volledige artikel en de bijbehorende kosten.
Volg ons 
  Volg ons op:
- Twitter: Via ons Twitter-account @CBAmsterdam brengen we u op de hoogte van algemene informatie over veiligheid en delen we tips met waar u zelf op kunt letten of hoe u bijvoorbeeld subsidie kunt krijgen op veiligheidsmaatregelen. Blijf ook op de hoogte en deel uw ervaringen viaTwitter: @CBAmsterdam
- Website: Kijk op onze website www.collectievebeveiliging.eu om meer informatie te vinden over het collectief en wat wij voor deelnemers kunnen betekenen
- Telefonisch: Bel ons als u vragen heeft. Dat kan door contact op te nemen met onze directeur mevrouw Lenten op 06-15406098
- Per email: Ook per email kunt u contact opnemen met de stichting door een mail te sturen naar de directeur SCBA, via debora.lenten@veiligeramsterdam.nl of algemeen naar info@collectievebeveiliging.eu
Wij wensen u...
 
De meeste bedrijven zijn met de feestdagen gesloten en een groot aantal is tussen kerst en oud en nieuw helemaal dicht. Wij zullen rond de feestdagen extra alert zijn, de openbare ruimte in de gaten houden en specifiek aandacht besteden aan de panden van deelnemers zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Wij wensen u hele fijne feestdagen en een veilig en succesvol 2017 toe! 

Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:  
Mazars
 
Bekijk online | Contact | Afmelden | Website

Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam | Postbus 19406 | 1000 GK Amsterdam
Telefoon 06-15406098 | E-mail info@collectievebeveiliging.eu