Indien deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven, klik dan hier voor de online versie.  
Collectieve Beveiliging Amsterdam
Datum 13 oktober 2016
Beste ondernemer,
 
De zomer van 2016 is helaas weer voorbij, al konden we onlangs nog heerlijk genieten van wat nazomerse dagen. Dagen waarop het sluiten van deuren en met name ramen van belang is om inbrekers geen kans te geven. Ook het sluiten van hekken wordt nogal eens vergeten, dit kunt u terug zien in de cijfers van de afgelopen 8 maanden in deze nieuwsbrief.

Samen werken wij aan het vergroten van de veiligheid en met succes! Twee surveillanten van de collectieve beveiliging kregen voor de zomer een pluim uitgereikt uit handen van de politie, een mooi moment waarin de goede samenwerking en inzet duidelijk werd. In deze nieuwsbrief leest u daar meer over en ziet u wat er de afgelopen 8 maanden onder meer geconstateerd is!
Twee surveillanten ontvangen politie pluim!
Voor de zomervakantie zijn 2 surveillanten, beide werkzaam in Amsterdam voor het collectief, in het zonnetje gezet door de politie van Diemen.

De surveillanten hoorden geschreeuw en gegil van een vrouw. Beide surveillanten gingen gelijk op onderzoek uit en hieruit bleek dat de vrouw beroofd was. De dader rende weg en de surveillanten hebben de achtervolging ingezet. Na een tijdje de dader te hebben achtervolgd konden de surveillanten de dader overmeesteren en overdragen aan de politie. Daar het beroven van mensen in het gebied Diemen de hoogste prioriteit heeft van de politie, wilde de politie iets terug doen voor de surveillanten. Zij kregen op een formele “pluim” van de wijkagent politie Diemen industrie aangeboden.
 
Week van de Veiligheid, doet u ook mee?
 
De Week van de Veiligheid is in volle gang, deze duurt tot en met zaterdag 16 oktober. Het thema van dit jaar is winkelcriminaliteit en overvallen. Alle aangemelde activiteiten kunt u vinden op deze pagina.

Op dinsdag 11 oktober van 9.00-12.30 uur was er een zitting van de politierechter in Amsterdam waar u bij kon zijn, maar er zijn nog meer activiteiten waaraan u kunt deelnemen. U vindt ze in het overzicht zoals hierboven vermeld.

Ook voor uw interne organisatie is het een mooi moment om stil te staan bij wat er goed gaat en beter kan. 
Constateringen tot en met augustus 2016

In het eerste acht maanden van 2016 is er door de collectieve beveiliging veel geconstateerd, daarvan zijn de meeste zaken gemeld aan de bedrijven, politie, gemeente en andere diensten. U kunt dan denken aan defecte verlichting, graffiti, verdachte voertuigen en verdachte personen.

De belangrijkste punten op een rij:
- gelukkig slechts 2 rake inbraken (al is dit er natuurlijk altijd 1 teveel)
- 1208 alarmmeldingen opgevolgd 
- binnen 7 minuten ter plaatse bij alle prioriteit 1 meldingen
- ook bij de prioriteit 2 en 3 meldingen werden de aanrijtijden gehaald van maximaal 15 en 30 minuten
- er zijn 70 verdachte personen geconstateerd en 142 verdachte voertuigen 
- zijn er 370 openstaande hekken gesignaleerd, voor het oog gesloten en de deelnemer geinformeerd

Vragen
  Mocht u vragen hebben over de Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam dan kunt u contact opnemen met Debora Lenten, directeur SCBA, via debora.lenten@veiligeramsterdam.nl.

Mist u een onderwerp in de nieuwsbrief, dan kunt u dat ook aan ons doorgeven via debora.lenten@veiligeramsterdam.nl

Mocht u vragen hebben aan G4S of een afspraak willen maken om de dienstverlening via hen te laten uitvoeren, dan kunt u contact opnemen met Danny Schaak, salesconsultant, via danny.schaak@nl.g4s.com
Volg ons op Twitter
Via ons Twitter-account @CBAmsterdam brengen we volgers op de hoogte van algemene informatie over veiligheid, wat er speelt in het collectieve gebied en hoe het gesteld is met de veiligheid aldaar. Daarnaast delen we tips met waar u zelf op kunt letten of hoe u bijvoorbeeld subsidie kunt krijgen op veiligheidsmaatregelen.
 
Blijf ook op de hoogte en deel uw ervaringen viaTwitter: @CBAmsterdam 
 

Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:  
Mazars
 
Bekijk online | Contact | Afmelden | Website

Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam | Postbus 19406 | 1000 GK Amsterdam
Telefoon 06-15406098 | E-mail info@collectievebeveiliging.eu