Indien deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven, klik dan hier voor de online versie.  
Collectieve Beveiliging Amsterdam
Datum 12 oktober 2015
Beste ondernemer,
 
Vorige week, de nationale Week van de Veiligheid, stond helemaal in het teken van ondernemen en veiligheid. Een week vol met diverse activiteiten waarin u mogelijk zelf ook een bijdrage leverde of aandacht besteed heeft aan veiligheid binnen uw bedrijf. In deze nieuwsbrief leest u wat u zelf nog meer kunt doen op het gebied van veiligheid, ontdekt u wat u kunt doen met het Businesspark 360 en nodigen wij u uit om op dinsdag 13 oktober te kijken of u uw digitale beveiliging goed op orde heeft.
Week van de Veiligheid 2015
 
Dit jaar was het thema van de Week van de Veiligheid agressie op de werkvloer. De slogan is dan ook 'Voorbereid personeel is agressie de baas'. Ondernemers kunnen zich hierop (beter) voorbereiden door een (gratis) online training te volgen. Via deze link komt u meteen bij de trainingen terecht.

Wilt u meer doen op het gebied van veiligheid?
Bent u in uw bedrijf actief ook al bezig met veiligheid? Het kan gaan om het vastleggen van goede processen en duidelijke protocollen met uw medewerkers bijvoorbeeld als er onverhoopt een overval plaatsvindt, tegengaan van interne diefstal, maar ook bewustwording rondom cybercrime. 

Wellicht kunt u nog meer doen! Op de website www.veiligondernemenbeginthier.nl kunt u onder andere meer (tips) lezen en een scan doen. 

13 oktober vanaf 13.00 uur veilig zakelijk internetten
Wilt u uw digitale beveiliging goed op orde hebben? Op 13 oktober staat er tussen 13.00 en 15.00 uur een team van veilig zakelijk internetten met een campagnebus in Sloterdijk. Op de hoek van de Kabelweg en Transformatorweg kunnen ondernemers informatie krijgen over veilig internet en betere beveiliging tegen cybercriminaliteit. Voor meer informatie kunt u terecht op beschermjebedrijf.nl. De website biedt naast een quick scan ook een persoonlijk stappenplan met tools en tips voor ondernemers.

Ondernemers die de kans willen grijpen hun cybersecurity helemaal op niveau te brengen, kunnen zich kosteloos aanmelden voor deelname aan de bedrijfsscan via het inschrijfformulier op de website www.veiligzakelijkinternetten.nl. Voor de voorwaarden, bekijk de spelregels die ook op de website staan.
Businesspark 360, melden incidenten en kansen voor b2b 

Zelf kunt u, als ondernemer, ook een steentje bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving waarin u werkzaam bent. Als u iets ziet in de openbare ruimte kunt u dit melden. Er is soms wat onduidelijkheid over wat u nu precies waar kunt melden. Om dat te ondervangen is er in het Businesspark 360 een mogelijkheid om incidenten te melden. Dat kan een kapotte lantaarnpaal zijn, graffiti, maar ook een verdacht persoon / voertuig dat u gezien heeft in de omgeving van uw bedrijf. Op Businesspark 360 kunt u onder "incident melden" alles melden! Wij zorgen ervoor dat het bij de juiste instantie terecht komt.

Heeft u uw bedrijfslogo al toegevoegd in de portal van Businesspark 360? Zo kunnen andere bedrijven u gemakkelijker vinden en kunt uw wellicht commercieel nog wat voor een andere ondernemers in Amsterdam, Diemen of Ouder-Amstel betekenen.

Vragen
  Mocht u vragen hebben over de Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam dan kunt u contact opnemen met Debora Lenten, directeur SCBA, via debora.lenten@veiligeramsterdam.nl.

Mist u een onderwerp in de nieuwsbrief, dan kunt u dat ook aan ons doorgeven via debora.lenten@veiligeramsterdam.nl

Mocht u vragen hebben aan G4S of een afspraak willen maken om de dienstverlening via hen te laten uitvoeren, dan kunt u contact opnemen met Jelle Steenbeeke, accountmanager G4S via jelle.steenbeeke@nl.g4s.com
Volg ons op Twitter
Via ons Twitter-account @CBAmsterdam brengen we volgers op de hoogte over algemene informatie over veiligheid, wat er speelt in het collectieve gebied en hoe het gesteld is met de veiligheid aldaar? Daarnaast delen we tips met waar u zelf op kunt letten of hoe u bijvoorbeeld subsidie kunt krijgen op veiligheidsmaatregelen.
 
Blijf ook op de hoogte en deel uw ervaringen viaTwitter: @CBAmsterdam 
 

Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:  
Mazars
 
Bekijk online | Contact | Afmelden | Website

Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam | Postbus 19406 | 1000 GK Amsterdam
Telefoon 06-15406098 | E-mail info@collectievebeveiliging.eu