Indien deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven, klik dan hier voor de online versie.  
Collectieve Beveiliging Amsterdam
Datum 13 juli 2015
Beste ondernemer,

De zomervakantie staat weer voor de deur en is voor sommigen zelfs al begonnen. In de zomer worden ramen en deuren vaak open gezet en niet altijd aan het eind van de werkdag weer gesloten. Samen met G4S zullen wij hier de komende periode extra aandacht voor hebben. In deze nieuwsbrief leest u meer over de zomeractie, interessant voor als u nog niet overgestapt bent naar G4S, een succesvolle actie van een surveillant in Diemen en de pilot aangifte doen.

Wij wensen u een fijne zomervakantie!
Unieke informatie-uitwisseling
Het convenant in Zuid Oost, tussen SCBA, politie, stadsdeel Zuid Oost en G4S, maakt het mogelijk dat de politie in het algemeen en de wijkagent in het bijzonder detail informatie met elkaar uitwisselen. Dat is uniek want met geen ander beveiligingsbedrijf mag dat. Het hebben van een convenant is hier een voorwaarde voor. Het convenant zorgt ervoor dat de partijen regelmatig contact met elkaar hebben en elkaar weten te vinden. En met succes!
Surveillant collectief ontvangt politiepluim
Dit voorjaar heeft een surveillant van G4S, die werkzaam is voor het collectief, van de wijkagent van de industriegebieden in Diemen een politiepluim in ontvangst genomen.

De surveillant kreeg de pluim door zijn alerte optreden. Hij reed naar een alarmmelding en zag bij aankomst dat er nog mensen in het pand aan het werk waren. Terwijl hij met de medewerkers sprak, zag hij een aantal dozen staan die zijn aandacht trokken. Hij maakte een foto en liet deze later zien aan de politie. Dit was voldoende voor de politie om een inval te doen bij het betreffende pand. Bij de inval werd een grote hoeveelheid gevaarlijke zaken geconstateerd. Het onderzoekt loopt nog.
 
Kortom een mooi voorbeeld van de goede samenwerking tussen politie, G4S en SCBA middels het convenant.
 
Zomeractie
De vakantieperiode staat weer voor de deur en deze zorgt helaas ook vaak voor een toename in het aantal bedrijfsinbraken. Ramen en deuren worden vaker open gezet en worden vergeten bij het afsluiten 's avonds. Samen met G4S houden wij uw pand, als u deelnemer wordt / bent van de collectieve beveiliging, extra in de gaten!

Bent u nog geen deelnemer en wilt u deelnemer worden, dan kunt u gebruik maken van de zomeractie waarbij u voor drie maanden een korting ontvangt. Lees meer.
Pilot aangifte doen
De samenwerking in het collectief is goed, er is toezicht in de openbare ruimte en verdachte situaties en voertuigen worden. Helaas kan daarmee niet alle criminaliteit voorkomen worden en worden ondernemers soms slachtoffer van criminaliteit. Voorbeelden hiervan zijn een bedrijfsinbraak, maar ook vernieling van het pand of diefstal in het bedrijf. Op het moment dat dit plaatsvindt is het doen van aangifte belangrijk. 

Helaas doet niet iedere ondernemer aangifte, met name vanwege de tijd die het kost om aangifte doen. Wilt u toch aangifte doen, zonder dat het u veel tijd kost? De nieuwe pilot, waarbij wij voor u aangifte doen, is dan wellicht voor u een uitkomst. Wilt u meer weten, klik dan hier.
Vragen
  Mocht u vragen hebben over de stichting, deelnemer worden of het dienstverleningspakket dan kunt u contact opnemen met Debora Lenten, directeur SCBA, via debora.lenten@veiligeramsterdam.nl.

Mocht u vragen hebben aan G4S of een afspraak willen maken om de dienstverlening via hen te laten uitvoeren, dan kunt u contact opnemen met Jelle Steenbeeke, accountmanager G4S via jelle.steenbeeke@nl.g4s.com
Businesspark 360 en Twitter
Op het Businesspark 360 kunt u met andere ondernemers in het gebied in contact komen, leest u hoe het gesteld is met de veiligheid en kunt u zelf een incident / opvallende zaken melden. Als deelnemer krijgt u gratis toegang tot dat platform. Voor niet deelnemers komt er binnenkort een proefperiode beschikbaar zodat u kunt kijken welke informatie het platform biedt.
  
Blijf ook op de hoogte, lees tips over veiligheid en deel uw ervaringen viaTwitter: @CBAmsterdam 
 

Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:  
Mazars
 
Bekijk online | Contact | Afmelden | Website

Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam | Postbus 19406 | 1000 GK Amsterdam
Telefoon 06-15406098 | E-mail info@collectievebeveiliging.eu