Indien deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven, klik dan hier voor de online versie.  
Collectieve Beveiliging Amsterdam
Datum 4 juli 2014
Beste deelnemer,

Weet u wanneer u, als deelnemer van het collectief, Securitas kunt vragen om ondersteuning of extra toezicht en hoe u dat kunt doen? Wilt u weten wat u kunt doen om een auto-inbraak te voorkomen, wilt u tips van de politie om uw pand (nog) veiliger te maken en wilt u weten wat wij allemaal constateren tijdens de collectieve diensten? Dit vindt u allemaal terug in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier!
Let op en voorkomen een auto-inbraak
 
In Westpoort, en dan met name rondom de locaties waar activiteiten / feesten plaatsvinden, komen regelmatig auto- inbraken voor. Bezoekers van feesten en evenementen nemen regelmatig waardevolle spullen mee en laten die tijdens het uitgaan in de auto achter. De inbrekers weten dit ook en komen juist tijdens deze uitgaangsavonden naar het gebied om hun slag te slaan.

Zorg er dus voor dat er niets in de auto aanwezig is en laat het dashboardkastje open staan zodat een inbreker kan zien dat er niks in zit. Niets erin is niets eruit!
Tip van de politie
Het aantal inbraken in de eerste helft van 2014, in bedrijven in het Westpoortgebied, ligt 5,25% lager dan het aantal in de eerste half jaar van vorig jaar. Dat is een mooi resultaat.

Om deze dalende lijn in stand te houden is het van belang dat u alert blijft en daar waar mogelijk nog preventieve maatregelen neemt. Loop nog eens kritisch door uw bedrijf heen en bedenk hoe u het zou aanpakken als u een inbreker was. Bedenk dat de kunst van preventie is om in uw pand betere inbraakwerende voorzieningen te hebben dan bij de buurman. Dus kijk ook eens bij de buurman! Weet u trouwens dat u een hoger risico loopt op een herhalingsinbraak als zich al een inbraak in uw bedrijfspand heeft voorgedaan? De zomervakantie komt er aan. Alle reden om aanvullende maatregelen te treffen, zoals bijvoorbeeld:

- Sluit ramen en deuren (denk ook aan de overheaddeur en de nooddeuren!!)
- Goed werkend alarmsysteem
- Goed hang- en sluitwerk
- Registratie van goederen (computers en gereedschappen)
- Beveiligingsbedrijf voor opvolging
- Stel belangrijke datagegevens veilig (backup)
- Plaats geen goederen (stellingen, pallets ed) in de directe nabijheid van het hek, poort of muur i.v.m. inklimming.
- Maak afspraken met uw buren over veiligheid en afwezigheid
- Laat een waarschuwingsadres achter

Wilt u weten welke advies maatregelen u het best kunt nemen? Schakel dan een gespecialiseerd bedrijf in of raadpleeg de website www.politiekeurmerk.nl. Op deze website vindt u veel informatie over inbraakpreventie. Weliswaar meer afgestemd op de woning, maar zeker ook goed bruikbaar voor bedrijfspanden!
Dit zien wij in de avonden, nachten en weekenden
In de vorige nieuwsbrief hebben wij u voor het eerst laten zien wat wij allemaal constateren tijdens de collectieve tijden. Dit zagen wij de afgelopen maanden: 

Constatering Maart April Mei Juni
Zwerfvuil 16 16 10 17
(Gedumpt) huisvuil en grofvuil 28 33 29 9
Graffiti 12 8 10 5
Verdachte personen 1 5 5 1
Verdachte voertuigen 8 26 12 5
Defect / open raam of deur 25 22 35 41
Defect / open hek 52 37 30 37
Pallets tegen gebouw 0 3 1 0
Politie ter plaatse of gebeld 4 5 7 3

Nu het wat warmer weer is, zien wij regelmatig hekken en deuren die open staan of defect zijn. Hierdoor is het voor een inbreker gemakkelijk uw terrein op te komen of uw pand te betreden waardoor u een gemakkelijk potentieel doelwit bent voor criminaliteit. U kunt dit voorkomen. Laat de laatste werknemer die het bedrijf verlaat een ronde lopen rond het pand en alles (af)sluiten. Zo zorgt u ervoor dat uw terrein en pand goed afgesloten zijn waardoor u de kans op een inbraak verkleint.
Securitas is er voor de deelnemers en de veiligheid
Wist u dat u een email kunt sturen naar Securitas (hosuadamwestpoort@securitas.nl) als u graag wat extra aandacht wilt voor een bepaalde situatie in de omgeving van uw pand? Stel u ziet al 2 dagen achter elkaar dat er ’s ochtends veel glas op de parkeerplaats ligt dat er de dag ervoor niet lag of u ziet een bepaalde auto meerdere keren in het gebied rond sluitingstijd die verdacht op u overkomt en waar u een vreemd gevoel van krijgt. Als deelnemer helpen wij u graag om de veiligheid te vergroten, dus als er iets is stuur gerust een email.
Volgt u ons al?
Wilt u ook algemene informatie ontvangen over veiligheid, weten wat er gebeurd in het gebied en hoe het gesteld is met de veiligheid? Ontvangt u graag tips met waar u zelf op kunt letten of hoe u bijvoorbeeld subsidie kunt krijgen op veiligheidsmaatregelen?

Volg ons dan op Twitter: #CBAmsterdam 
 

Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:  
Mazars
 
Bekijk online | Contact | Afmelden | Website

Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam | Postbus 19406 | 1000 GK Amsterdam
Telefoon 06-15406098 | E-mail info@collectievebeveiliging.eu